SINDS 1975, 46 JAAR ERVARING

SPEKSTEENHAARDEN

Wij bieden een groot assortiment speksteenhaarden aan van het merk Nunnauuni.

Het is al langer geweten: een NunnaUuni speksteenkachel is zuinig, praktisch en duurzaam. De aanschaf ervan is een goede zaak voor uw stookbudget en de verzekering van onze levenskwaliteit.
Zuinig


Hun zuinigheid hebben de speksteenkachels te danken aan de uitstekende warmteopslagcapaciteit van de natuursteen waaruit ze zijn gebouwd en aan de efficiënte verbrandingstechniek van het gepatenteerde 'gouden vuur' systeem. Speksteen is een vulkanisch gesteente en bestaat voor ongeveer de helft uit talk en de helft uit magnesiet. Aan deze samenstelling enerzijds en de uitgesproken structuur anderzijds dankt de speksteen van NunnaUuni zijn bijzondere eigenschappen : thermisch, het neusje van de zalm, esthetisch, puur en consistent.
Praktisch


NunnaUuni kachels nemen op 2 uur tijd de warmte op waar heel wat andere speksteenkachels 2 tot 3 keer zolang over doen. Handig als je na het werk thuiskomt en snel warmte wenst. Je wilt nog langer van de vlammen genieten? Geen probleem. Je kan nog een paar uurtjes verder stoken. mits je het bij kleine hoeveelheden hout houdt. Omdat deze kachels bijzonder snel en veel warmte uit het vuur en de rookgassen opnemen, de warmte vasthouden en gelijkmatig aan de omgeving afgeven, zijn ze bijzonder geschikt als primaire verwarming in een leefruimte of zelfs in de volledige woning. Toegegeven, als je kiest voor een speksteenkachel als hoofdverwarming, dan leid je best geen nomadenleven. Het stoken met hout moet kunnen worden ingepland als eten en slapen.
Duurzaam


Met een NunnaUuni speksteenkachel ben je niet langer meer afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals olie en gas met hun stijgende, zeg maar woekerende prijzen. Je hangt evenmin af van een secundaire energietoevoer in de vorm van elektriciteit. De kachel werkt dus eveneens bij stroomstoringen. Licht hout zoals es en berk, spar en populier, zelfs afvalhout van verpakkingen of tuinonderhoud is ideaal om een speksteenkachel warm te stoken. De gelijkmatige warmte onder de vorm van hoofdzakelijk infrarood, zorgt voor een behaaglijk binnenhuisklimaat met weinig stof en minimale uitdroging van de lucht.
Uiterst duurzame periklaaslaag


De vuurhaard van een NunnaUuni speksteenkachel is volledig uit Finse MammuttîSteen vervaardigd, die na ingebruikname een beschermlaag ontwikkelt. de zogenaamde periklaaslaag. Al in de jaren 1800 merkten Finse haardmeesters op dat de vuurhaarden van de speksteenkachels, gebouwd van heel zuivere speksteen, na ingebruikname een bruine kleur kregen. Na onderzoek bleek dat de bruine kleur ontstaat wanneer heel zuiver speksteen warmer wordt dan 520°C en de talk en het magnesiet chemisch gaan samenklitten tot periklaas. Periklaas is zes keer zo hard als talk en kan temperaturen tot 1600°C weerstaan (smeltpunt op 2800°C). Omwille van dit natuurfenomeen is de vuurhaard van elke NunnaUuni speksteenvuurhaard nog steeds voor I 00% gebouwd uit speksteen.